17 Mayıs 2012 Perşembe

Hırsızsan, babana bile güvenmeyeceksin!


“Yolsuz” Hasan’ın aklında harika bir fikir vardır: Yakınlardaki turistik otelin kaçak kumarhanesini patlatacaktır. Her hırsızın iştahını ilk bakışta kabartsa da, Hasan’ın planı biraz farklı: Otelin bulunduğu kasabaya sahte bir polis karakolu kurulacaktır. Başkomiser de Hasan!

İşte, işlerin sarpa sardığı yer de buradan itibaren başlar. Çünkü, Hasan’ın arkadaşları tipik kenar mahalle çakallarından oluşmaktadır. Zaten filmi “komik” yapan da, kenar mahalle hırsızlarının kendilerine birkaç beden büyük bir elbiseye sığmaya çalışmalarıdır.

Sonunda, herkes birbirini kazıklar ve Hasan ile arkadaşları elleri ceplerinde “mekan”a geri dönerler. Hırsızların dünyasında babaya bile güven olmaz, “aga”!

Kahraman polislerimizin çalışma yöntemlerine dair “inceden”, şakayla karışık dokundurmalar filmin genel zeka düzeyini yükseltse de, sağlam bir “fikir”in, başarılı bir projeye dönüşememiş halini izliyoruz, “Öz Hakiki Karakol” filminde. Her şeye rağmen, İbrahim Güler ve arkadaşlarına sınırlı bir bütçe ile, filmi çeken temel faktörün “beyin” olduğunu tekrar ispatladıkları için teşekkür etmek gerek.

ÖZ HAKİKİ KARAKOL
Yönetmen: İbrahim Güler
Senaryo: İbrahim Güler, Erdal Bektaş
Görüntü Yönetmeni: Akdeniz Adıyaman
Müzik: Batuhan Fırat
Oyuncular: Emin Maltepe, Cengiz Bozkurt, Oktay Gürsoy, Serkan Genç, Sezgin Cengiz, Hasan Demirtaş 
Türkiye, 2012, 85 dakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder