25 Nisan 2012 Çarşamba

Davutpaşa'nın Külleri tütüyor hala



TMMOB Mimarlar Odası Belgesel Sinema Kulübü tarafından, Karaköy'deki Kemankeş caddesinde bulunan merkezinde, Orhan Şahinler Sinema Salonu’nda  27 Nisan 2012 günü, saat 18:30′da Ayten Başer tarafından yönetilen "Davutpaşa’nın Külleri" adlı belgeselin gösterimi yapılacak. Gösterimin sonunda yönetmen ve ailelerin katılımıyla bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

31 Ocak 2008 tarihinde Zeytinburnu Davutpaşa Emek İş Hanı’nda bulunan maytap atölyesinde meydana gelen patlama “birilerinin” düğünlerini, şenliklerini eğlenceye dönüştüren maytapların, “diğerlerinin” yaşamını nasıl kedere dönüştürebildiğini ortaya çıkarmıştı. Patlamada 21 işçi ölmüş, 117 kişi yaralanmıştı.


“Bu bir kaza değil, bir cinayet” diyen aileler sorumluların yargılanması için bir araya gelerek seslerini duyurmaya, sorunlarını çözmeye, yaralarını onarmaya çalışmışlardı. Bu süreçte yakınlarını yitirenler, adalet mücadelesi vererek bir yandan kaybettikleri için son görevlerini yerine getirirken bir yandan da süreç içinde haklarını öğrenmiş, işçi haklarına hassasiyetler geliştirmiş, değişmiş, dönüşmüş ve “Davutpaşalı Aileler” adında büyük bir ailenin içinde bulmuştu kendilerini. Kamuoyunun gündemine de “Davutpaşalı Aileler” olarak girmişlerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder